Недоволни от Синя зона поискаха чист и подреден център на София

Недоволни от Синя зона поискаха чист и подреден център на София
Десетки софиянци се събраха пред църквата „Света София" за молебен за протестиращите срещу новите правила за паркиране в Синята зона в столицата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки софиянци се събраха пред църквата „Света София" за молебен за протестиращите срещу новите правила за паркиране в Синята зона в столицата.

Сред присъстващите са известни имена от българската поп култура като Силвия Кацарова и Кристина Димитрова.

Преди началото на молебена журналистът Владислав Прелезов прочете отново исканията на хората за наредбата, която определя условията за паркиране в столицата, предаде БГНЕС.

Сред мерките, които биха решили проблемите според гражданите, са: да са подобри цялостната инфраструктура и трафикът в града, да се прилага интелигентно прецизиране при въвеждане на улици с платено паркиране, за живеещите в зоните с платено паркиране да се поставят приемливи условия за броя на автомобилите, регистрирани на даден адрес.

Освен това правото за безплатно паркиране около дома да се полага както за граждани с постоянен адрес, така и за тези с настоящ адрес.

Софиянците, които се събраха пред „Света София" искат и да се повиши прозрачността, и Центърът за градска мобилност да даде публичен отчет за дейността си.

Те настояват и да бъдат премахнати всякакви привилегии, свързани с паркирането на служители на общината, СОС и Центъра за градска мобилност, независимо от поста, който заемат.

„Ние всички също искаме да има чист и подреден център, център на истинска европейска столица," се казва още в обръщението на Гражданско сдружение ДНЕС.

#протест #Синя зона #Зелена зона #СОС #Столична община #паркиране #Силвия Кацарова #Кристина Димитрова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите