Агенцията по заетостта намери работа в Израел за 573-ма българи

Агенцията по заетостта намери работа в Израел за 573-ма българи
В Тел Авив Тотю Младенов акцентира върху облекчените условия за наемане на български строителни работници по Спогодбата за посредничество и временна заетост между България и Израел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

573-ма българи ще заминат на работа в Израел чрез българската Агенция по заетостта, стана ясно след работната среща между министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и министъра на вътрешните работи на Израел Ели Ишай.

Двамата разговаряха по време на съвместното правителствено заседание между България и Израел на 11 септември в Тел Авив, съобщиха от Агенцията по заетостта.

На срещата Тотю Младенов акцентира върху облекчените условия за наемане на български строителни работници по Спогодбата за посредничество и временна заетост на граждани на двете държави.

Окончателният подбор на одобрените кандидати ще се извърши от Службата по въпросите на населението и имиграцията към Министерството на вътрешните работи на Израел (ПИБА).

Планираното заминаване на утвърдените работници от тази група е през октомври.

„Агенцията по заетостта продължава набирането на кандидати. Наблюдава се нарастване на интереса на българските строителни работници за работа по Спогодбата, по която на работа в Израел могат да бъдат наети 3500 души“, отбеляза Тотю Младенов.

Към момента започналите работа са 88. По време на работния обяд на българската делегация и израелските им колеги във вторник българският социален министър се срещна и с министъра на социалните въпроси и комуникациите на Израел Моше Кахлон.

Той изрази задоволство от двустранното сътрудничество в областта на социалната защита, социалното включване и социалната сигурност.

#Агенция по заетостта #Израел #България #съвместно правителствено заседание #Тотю Младенов #Ели Ишай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници