Фандъкова: София продължава да е в червената зона, засилваме контрола по магазините

Фандъкова: София продължава да е в червената зона, засилваме контрола по магазините
A A+ A++ A

"С решение на общинския оперативен щаб създадохме организация за проверки на големите търговски обекти по 3 пъти дневно. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни". Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук. 

Заради утрешния студентски празник столичната полиция организира и засилени проверки за нерегламентирани събирания. "В последните дни беше установено нарушение само на едно заведение – наргиле-бар, който работеше въпреки забраната", информира кметът. 

Тя отчита, че София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни. "Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с COVID остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение", пише Фандъкова

#Фандъкова #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници