И Младенов осъди убийството на американски дипломати

И Младенов осъди убийството на американски дипломати
Нелепата смърт на хора, които са изпратени, за да подпомагат на демократичното развитие на Либия, е жесток и възмутителен акт, заяви Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на външните работи (МВнР) на България осъди нападението над американското консулство в Бенгази, при което загинаха посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и още трима служители на дипломатическата мисия.

„Поднасям искрените си съболезнования и споделям болката на семействата на четиримата американски дипломати, техните близки и американския народ", посочва външният министър Николай Младенов в съобщение, разпространено от МВнР.

Нелепата смърт на хора, които са изпратени, за да подпомагат на демократичното развитие на Либия, е жесток и възмутителен акт, казва още Младенов.

„Не мога да приема, че в 21-и век могат да бъдат убивани хора в името на която и да е религия. Същевременно, никой не трябва да си позволява да заклеймява цели общества, само защото са от друго вероизповедание", изтъква министърът на външните работи.

„Тази трагедия трябва да бъде знак за всички по света, че заиграването с ксенофобията и расизма е опасно и има непредвидими последици. Надявам се, че либийските власти ще накажат извършителите и ще успеят да гарантират сигурността на чуждите граждани в страната", казва още Николай Младенов в съобщението.

#Министерството на външните работи #МВнР #Николай Младенов #министър на външните работи #Бенгази #Либия #Кристофър Стивънс #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници