Орешарски: ГЕРБ не е реализирала нито един свой приоритет

Орешарски: ГЕРБ не е реализирала нито един свой приоритет
Нито един от приоритетите на ГЕРБ за България като член на ЕС не е реализиран, коментира депутатът от Коалиция за България и бивш финансов министър Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нито един от приоритетите на ГЕРБ за България като член на ЕС не е реализиран, коментира депутатът от Коалиция за България и бивш финансов министър Пламен Орешарски.

Той коментира изложеното от премиера Бойко Борисов резюме на доклад за развитието на приоритетните за нас теми и досиета по време на Датското председателство на Съвета на ЕС (януари–юни 2012 г.) и основни приоритети по време на Кипърското председателство на Съвета на ЕС (юли–декември 2012 г.).

„Провали се широко прокламираното членство в ERM 2 и в Шенген. Нашата страна не стартира добре при усвояване на еврофондовете, но все пак заемахме средните места по този показател в ЕС, а сега сме на едно от последните места“, добави Пламен Орешарски.

По думите му вече съществува реална опасност България да загуби определените й средства, а и не планира какво финансиране ще иска занапред и за какви политики.

Пламен Орешарски се спря и на другите основни секторни политики и приоритети – извеждането на старите ядрени мощности, състоянието на финансовия бизнес в България, селскостопанската политика, наука и иновации.

„Представеният доклад е формален и липсва анализ на връзката между местните и европейските политики“, обобщи той.

#Бойко Борисов #Пламен Орешарски #ЕС #ERM 2 #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници