Кунева: Който не е от ГЕРБ, остава без работа

Кунева: Който не е от ГЕРБ, остава без работа
Кунева призова всички граждани, които са се сблъскали с подобен натиск от страна на управляващите, да подават сигнали към партията й, за да бъдат защитени правата им. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тактиката на ГЕРБ към бизнеса и общинските администрации е: „Ако не си с мен, ще останеш без работа”, заяви лидерът на „Движение България на гражаните” Меглена Кунева.

Тя застана зад директор на селско училище в Новозагорско, който, по думите му, е сменен по политически причини, предаде бТВ.

Ради Калинов е освободен в началото на месеца от поста си в ОУ „Петър Берон" в село Караново, Нова Загора.

Училището първо е преобразувано от основно на начално, след което Калинов е бил помолен да напусне поста си.

Според Ради Калинов мотивът на просветното ведомство – че намалява броят на учениците, е неоснователен, защото там в последните няколко години се обучават между 90 и 100 деца, повечето от бедни ромски семейства.

Отстраненият директор подчерта, че не е член на никоя партия, включително на „Движение България на гражданите”, на която е местен координатор.

От лятото обаче неговата дъщеря е в Националния съвет на партията.

Кунева призова всички граждани, които са се сблъскали с подобен натиск от страна на управляващите, да подават сигнали към партията й, за да бъдат защитени правата им.

„Движение България на гражданите” ще отстоява професионализма, като защитава всеки компетентен специалист, отстранен от работа по политически причини”, заяви пред медиите партийният лидер.

#ГЕРБ #Движение България на гражданите #Меглена Кунева #Нова Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници