Ангелов: Бургас ще се справи с третата вълна! Притеснява ни подмладяването на заразените

Ангелов: Бургас ще се справи с третата вълна! Притеснява ни подмладяването на заразените
A A+ A++ A

От 18 часа днес в Бургас се въвеждат нови, по-строги противоепидемични мерки в Бургаско. Те ще са в сила до 31 март. Според новата заповед на директора на РЗИ-Бургас непълнолетните не трябва да напускат домовете си от 20 часа вечерта до 6 часа сутринта. Маските на открито стават задължителни.

"Увеличаваме леглата за болни от ковид в областта. Мерките са консултирани с доц. Кунчев. Заболеваемостта в Бургас е висока и може да си позволим този модел. Бургас ще се справи със ситуацията. Трудно ще бъде, но ще се справи. Децата ще бъдат проверяне. Наблюдаваме тенденция, че много тийнейджъри се събират на големи групи. Това също ни дава основание да наложим тези мерки."

"Тези, които са ваксинирани може да пренасят вируса. Но те не могат да се разболеят от вируса и да умрат от него.  "

Това каза току-що министърът на здравеопазването проф. Ангелов, който пристигна на спешно посещение в Бургас.

Създава се специализирано звено към Министерството на здравеопазването, което ще решава всички проблеми с родилки с COVID-19 на територията на цялата страна. Организацията в Бургас е направена, на най-високо ниво на готовност. Увеличават се леглата със 100 за усложнени и неусложнени пациенти на територията на областта. Има родилка в тежко състояние, лекувала се е вкъши преди да влезе в болница. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Бургас.

По думите му ще бъдат изпратени допълнителни количества ремдесивир в Бургас.

"В готовност сме да изпратим колеги от други лечебни заведения, няма забавяне на адреси от страна спешна помощ в Бургас", добави проф. Костадин Ангелов.

По думите му Бургас ще издържи на тази трета вълна.

Въвеждат по-строги противоепидемични мерки в Бургас заради ръста на заболели в морския град. Областта от седмици държи второто място по заболеваемост след София.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов пристигна в града, за да провери на място какъв е натискът върху системата.

По-рано днес стана ясно, че заради недостиг на места в болниците се налага с часове спешните екипи да чакат пред триажния център преди пациентът да бъде приет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници