Възобновяват ваксинацията в редица болници в София, без записан час

Възобновяват ваксинацията в редица болници в София, без записан час
A A+ A++ A

„Ваксинационният кабинет към УМБАЛ "Ц. Йоанна - ИСУЛ" ще работи от днес между 14-17 часа и на 27-ми и 28-ми март 2021 г. от 8:30 до 16,30 часа. Ваксината е на фармацевтична компания "АстраЗенека". Не е необходимо предварително записване“, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Припомняме, че ваксинацията с продукта на Оксфорд у нас беше временно спряна заради три смъртни случая в България - 57- годишна жена от Пловдив, 54-годишна жена от Благоевград, и 47-годишен мъж от Благоевград. И за тримата становището на здравните власти е, че не са починали от ваксината, а са имали заболявания.

Някои други страни също временно спряха ваксинацията с този продукт. След проверка от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обявиха, че ваксините на "АстраЗенека" са безопасни.

Пунктове за ваксиниране има в "Пирогов", "Света Анна" и "Александровска".

МБАЛ – Асеновград отваря „зелен коридор“ за масова ваксинация срещу коронавирус тази неделя (28.03.21 г.). Повече от половината асеновгардчани, които се бяха записали в Националния електронен регистър за имунизация, вече са обслужени. Само в рамките на два дни в Асеновград са ваксинирани повече от 160 души. Дневно медиците в болницата успяват да имунизират над 80 души.

Лечебното заведение в града постепенно успява да навлезе в ритмичност по ваксинацията на регистриралите се пациенти. В тази връзка, ваксинационният кабинет ще бъде отворен за свободен достъп на желаещите да им бъде поставена ваксина

#ваксина #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници