Младенов: България и Латвия – пример за финансова дисциплина

Младенов: България и Латвия – пример за финансова дисциплина
Министърът на външните работи Николай Младенов (д) даде съвместна пресконференция с латвийския си колега Едгарс Ринкевичс (л). Снимка: Дневник
A A+ A++ A

България и Латвия са пример за финансова дисциплина в Европейския съюз, заяви министърът на външните работи Николай Младенов, съобщиха от пресцентъра на външното ведомство.

„Между България и Латвия има доста прилики. И двете страни минаха през трудни финансови кризи, с цената на много политически усилия дисциплинираха икономическото си управление и днес са пример за финансова дисциплина в ЕС”, каза министърът на съвместна пресконференция след среща с латвийския си колега Едгарс Ринкевичс в сряда.

Министрите обсъдиха сътрудничеството в рамките на ЕС и подчертаха сходните позиции, които двете страни имат по редица европейски теми, включително преговорите за Многогодишната финансова рамка.

„Въпросът е не само колко средства се отделят, за да могат нашите страни да наваксат в своето развитие, но и ползата, която Кохезионната политика има за всички страни в Европа”,  посочи Николай Младенов.

Министър Едгарс Ринкевичс отново подчерта подкрепата на Латвия за присъединяването на България към Шенген.

„България е изпълнила всички критерии. Ние винаги сме настоявали страната ни да бъде оценявана на базата на своите постижения”, заяви от своя страна българският външен министър.

#България #Латвия #Николай Младенов #министър на външните работи #ЕС #Едгарс Ринкевичс #Европейския съюз #Шенген #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници