Кунева: ГЕРБ – дружество на анонимните управляващи

Кунева: ГЕРБ –  дружество на анонимните управляващи
„Страхът на управляващите е как да задържат властта", заяви Меглена Кунева в Самоков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ е като дружество на анонимните управляващи, заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева, съобщиха от партията.

„Страхът на управляващите е как да задържат властта. Проблемът на България не е безработицата, а липсата на заетост“, коментира в Самоков Кунева.

„Безработицата е много по-голяма, отколкото е регистрираната, а страната ни е единствената в ЕС със спад на заетостта през летните месеци. На фона на това да говориш, че имаш конкурентоспособна икономика, е неподготвено, глупаво, детинско, повърхностно и некомпетентно. ГЕРБ е като дружество на анонимните управляващи – ако имаш проблем, признай си, че трябва да вземаш лекарство, но те не го правят“, посочи тя.

Кунева коментира още, че управляващите са „съсипали зелената енергия“, като за малките ВЕИ изведнъж са въвели поредната такса, този път за достъп.

Тя добави, че не може да спести критиката си към премиера и по въпроса за АЕЦ „Белене“.

„Първо каза, че е прекратил договора, а после се оказа, че не е прекратен. Ако имаше управленска програма, трябваше да каже още в първия месец какво ще прави с АЕЦ „Белене“, посочи Кунева.

„Централата първо беше гьол, после стана най-хубавото нещо, токът щеше да поевтинява, после поскъпна“, каза още тя, визирайки минали изказвания на министър-председателя.

„Не може премиерът да води преговорите от името на компания, пък било то и от името на НЕК, така преговори не се водят“, посочи лидерът на „Движение България на гражданите“.

„Застреля се в краката, и то гръмко“, коментира Меглена Кунева и допълни, че Борисов вече три години се занимава с АЕЦ „Белене“ но този проект продължава да е висящ.

По думите й за шеф на АЕЦ „Козлодуй“ в момента е сложен човек, който няма нужното образование (Валентин Николов – бел. ред.).

„Да го пратят на курс, защото за някои постове политически назначения просто не се правят. Премиерът можеше да го вземе за свой министър, и без това беше сменен ресорният, но не и да остави за шеф на централа политическо лице, и то на ядрена“, допълни Меглена Кунева.

#ГЕРБ #Движение България на гражданите #Меглена Кунева #Самоков #ЕС #АЕЦ „Белене” #АЕЦ „Козлодуй” #Валентин Николов #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници