Велчев сигурен в прозрачния избор на прокурорите за ВСС

Велчев сигурен в прозрачния избор на прокурорите за ВСС
Главният прокурор посочи, че обвинителите са абсолютно спокойни. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Главният прокурор на България Борис Велчев заяви, че е сигурен в прозрачността и при избора на представители на прокурорите за Висшия съдебен съвет (ВСС).

„Сериозно ли усещате натиск? Преди 5 години те избираха своите представители във ВСС по същата процедура, но никакъв натиск нямаше сега. Ако някой каже, че е изпитвал натиск върху себе си, много ще се учудя“, каза Велчев в отговор на въпрос дали прокурорите усещат натиск преди предстоящото им общо събрание в петък, предаде БГНЕС.

„На събранието те трябва да изберат четирима свои представители във ВСС. Сигурен съм, че ще има прозрачност на избора, както беше и вчера на събранието на следователите, както беше преди няколко дни и при съдийското събрание“, обясни главният прокурор.

Той подчерта, че правилата, по които ще се проведе гласуването, не могат да бъдат качествено различни и вероятно ще бъдат ако не същите, то много сходни.

„Гаранциите за публичност ще бъдат същите. Неправителствените организации, които ще следят изборите, ще бъдат същите, така че не виждам никаква разлика“, каза още той.

Главният прокурор посочи, че обвинителите са абсолютно спокойни.

#Борис Велчев #главен прокурор #Висшия съдебен съвет #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници