Потребителите на iPhone са похарчили 5,9 милиарда долара за поправки от 2007 г. насам

Потребителите на iPhone са похарчили 5,9 милиарда долара за поправки от 2007 г. насам
A A+ A++ A

Apple обикновено печели всички класации за доволни потребители, но това съвсем не означава, че продуктите на компанията не създават проблеми. На територията на САЩ iPhone е един от най-популярните телефони,, но се намират и достатъчно хора с телефони за поправка. Както знаем, Apple се стараят да осигурят всякакви услуги, с които да подпомогнат потребителите, когато имат проблем с телефона си, дори и устройствата да не са в гаранция. Според проучване на SquareTrade от 2007 г., когато беше представен първият iPhone на пазара, до момента притежателите на iPhone в Америка са похарчили 5,9 милиарда щатски долара за ремонти на различните версии на устройството.

От SquareTrade обаче имат и по-детайлни данни, които да споделят по темата. 10 пъти по-често на потребителите им се случва да повредят телефона си, отколкото да им го откраднат или да го загубят. От участниците в проучването на SquareTrade пък 30% са повредили телефона си през последната една година. А ако се чудите при какви обстоятелства хората успяват да повредят телефоните си, най-често срещаната причина е да го изпуснат (30%), докато на второ място се нарежда да го изпуснат във вода (18%), което, предполагаме, че в голяма част от случаите означава, че го изпускат в тоалетната.

На трето място по честота са случаите, в които телефоните се изплъзват от скута на собствениците си - 13%, 11% са го бутнали от масата, а случаите, в които iPhone се поврежда заради заливане с течност, са 9% от всички инциденти. Все пак 12% от участниците в проучването на SquareTrade са съобщили, че продължават да използват телефона си със счупен дисплей, вместо да платят за поправка.

http://techcrunch.com/2012/09/18/squaretrade-americans-have-spent-nearly-6b-on-iphone-repair-and-replacement-since-2007/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници