100 000 в София заменили колите с втората линия на метрото

100 000 в София заменили колите с втората линия на метрото
С 40% са се увеличили хората, а с пускането на 11-те нови спирки се откриват и възможности за развитие на търговията в подлезите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

100 000 души слязоха от колите и се качиха на метрото след откриването на втората линия на подземния транспорт в столицата на 31 август.

С 40% са се увеличили хората, а с пускането на 11-те нови спирки се откриват и възможности за развитие на търговията в подлезите, предаде бТВ.

Единственият проблем с новата линия все още е чакането на влаковете, но занапред мотрисите ще се движат в интервал между 7 и 9 минути.

„Първата линия е най-натоварена. В пиковите часове има допълнителни влакове и интервалът там е 3 минути. На втората линия интервалът е по-голям, защото натоварването с пътници е по-малко," обясни директорът на „Метрополитен" Стоян Братоев.

По-голямата част от търговските обекти под земята вече са отдадени под наем, като цената в центъра е 75 евро/кв. м, а в перирерията – около 10 евро/кв. м.

Повечето магазини под земята продават напитки и закуски. Сувенирите около станция „Сердика" също вървят добре.

„Надявам се следващите няколко месеца постепено да започнат да се оживяват. Все пак това са атрактивни места," каза Стоян Братоев.

Метрополитенът засега не бърза да увеличава персонала и влаковете, докато не се увери, че интересът към подземния транспорт ще е траен, а не просто плод на любопитство към новата градска придобивка.

#Стоян Братоев #„Метрополитен" #метро #София #градски транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници