Премиерът иска да вдигне заплатите на лекари и учители, не на полицаи

Премиерът иска да вдигне заплатите на лекари и учители, не на полицаи
В Пловдив премиерът откри 68-ия Международен технически панаир и обяви, че иска да вдигне заплатите на лекарите и учителите, не на полицаите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов иска да вдигне заплатите на лекарите и учителите, а не на полицаите, обяви самият той на откриването на 68-ия Международен технически панаир в Пловдив.

„Нямам намерение да отстъпвам пред протестиращите полицаи и ги призовавам да погледнат своите колеги в Гърция и Испания. Първо, искам да подобрим материалната база на МВР, а след това да мислим за заплатите. При първа възможност ще бъдат увеличени, но не сега“, категоричен бе Бойко Борисов, цитиран от Дарик радио.

Министър-председателят подчерта, че държавата е над всички и няма да отстъпи на исканията на униформените.

Той отново изтъкна намеренията на правителството да бъдат вдигнати и пенсиите, а като ангажимент към полицаите определи подобряването на условията им за работа в полицейските управления.

„Ако сега обаче държавата си позволи това, тя ще банкрутира“, категоричен бе Бойко Борисов и допълни, че ако се види положението в други страни, ще се разбере колко балансирана и правилна е политиката на правителството.

„С цялата си обич и уважение към полицаите им казвам, че при първа възможност ще се направи това, но в никакъв случай сега няма да застрашим финансовата политика на държавата“, добави премиерът.

По думите му, ако сега си позволят вдигане на заплати във всички сфери, след една-две години моделът няма да издържи и няма да има нито пенсии, нито заплати.

„Всеки един лев, който сега се съхрани от по-добрите приходи в хазната, следващата година ще бъде даден за държавата“, увери премиерът.

#Бойко Борисов #премиер на България #заплати #полицаи #протест #МВР #Международен технически панаир #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници