Аник ван Калстър е новият посланик на Белгия в София

Аник ван Калстър е новият посланик на Белгия в София
За Ван Калстър София е вторият пост като посланик след четиригодишната й служба в белгийската мисия в Абу Даби. Снимка: beneluxbc.com
A A+ A++ A

Аник ван Калстър е новият посланик на Белгия в България.

„За мен е чест да представлявам Белгия в България и с нетърпение очаквам отличните отношения между Белгия и България, както и между двата народа, да продължат да укрепват“, заяви Ван Калстър, цитиран от БНР.

Новият белгийски посланик е родена през 1969 г. в Кортрейк. Тя притежава магистърска степен по източни науки от Университета в Льовен и магистърска степен по политическа социология от Брюкселския университет.

Преди да се присъедини към Министерството на външните работи на Белгия през 1997 г., тя работи успоредно в белгийския Съвет за външна търговия.

Първият й дипломатически пост е в Бейрут от 1999 до 2003 година. От 2003 г. до 2006 г. тя се занимава с икономически и социални въпроси в двора на Негово Величество краля на Белгия Алберт II, а до 2008 г. е била съветник на Нейно Кралско Височество принцеса Матилда.

За Ван Калстър София е вторият пост като посланик. От август 2008 г. до юли 2012 г. тя работи като посланик на Белгия в Абу Даби (Обединени арабски емирства).

Ван Калстър е омъжена за д-р Тиери Кохьойт и е майка на три деца.

#Аник Ван Калстър #Белгия #България #Кортрейк #Льовен #Бейрут #София #Абу Даби #Обединените арабски емирства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници