Младенов: 70 млн. лв. даваме на българските фирми за служителите им

Младенов: 70 млн. лв. даваме на българските фирми за служителите им
Министърът обясни, че подпомагането е всъщност втората фаза на схема „Безопасен труд“, която стартира от Смолян с 40 млн. лева допълнително. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българските фирми могат да се възползват от 70 милиона лева, които хазната отпуска за мерки, подобряващи условията на труд на служителите, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

„Това означава, че средствата могат да бъдат използвани за нова вентилация, климатици, работно облекло и лични предпазни средства на работниците“, каза министърът на среща с бизнеса от Смолян, Хасково и Благоевград, предаде bTV.

Министърът обясни, че подпомагането е всъщност втората фаза на схема „Безопасен труд", която стартира от Смолян с 40 млн. лева допълнително.

Тъй като през първия етап на програмата са били сключени договори с 240 предприятия на стойност около 30 млн. лева, общо средствата за цялата схема стават 70 милиона.

„Работодателите проявяват голям интерес по тази схема. От нея могат да се възползват средните и малките предприятия, когато имат предписания от Инспекцията по труда“, каза още Младенов и допълни, че кандидатстването трябва да се направи в срок от два месеца.

Социалният министър обяви още, че над 300 хиляди домакинства в страната ще бъдат подпомогнати за отопление през наближаващия зимен сезон.

От началото на октомври пък щели да отворят врати 135 социални трапезарии, където 11 000 българи ще получават топъл обяд до края на април, обеща Тотю Младенов.

#Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #Смолян #Хасково #Благоевград #Инспекцията по труда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници