Станишев: Ще ни обложат и дишането

Станишев: Ще ни обложат и дишането
По думите на Станишев БСП ще бъде още по-категорична, дори радикална опозиция на тази власт. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че очаква скоро от управляващата партия ГЕРБ да обложат с данък и дишането на българите.

„Още малко ще ни обложат и дишането“, реагира Станишев на някои идеи на управляващите, предаде БГНЕС.

По думите на Станишев БСП ще бъде още по-категорична, дори радикална опозиция на тази власт.

„Смятам, че има неща, които са над идеологическите и политически различия – демокрацията и правото на човек да гласува по съвест е фундаментално право на всяка демокрация“, каза още той.

Станишев посочи, че очаква и партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“ да бъде активна навън по този въпрос.

„ГЕРБ се страхуват от граждански протести и от външна оценка. Вече с 15% е намалено финансирането на партиите, всичко останало, като идеята да отпадне държавната субсидия, за тях води до зависимости, не е реалистично това да стане“, добави лидерът на БСП.

Според него реакцията на премиера и вътрешния министър за протестите на полицаите е цинична, защото рязко контрастира с обещанията им.

„Вчера чувам от премиера: няма да има увеличаване на заплатите им – арогантно и цинично е тяхното отношение, но по-нагъл е опитът на Цветан Цветанов да върже тези протести с един случай, когато бе застреляно момиче от полицай“, изуми се Станишев на логиката на сравнение.

„Цветанов винаги е поощрявал прекомерната употреба на сила. Да си спомним за случая в Горна Оряховица, когато той обвини лекарите за детска смърт, а съдът ги оневини“, каза още червеният лидер.

„Всенародната любов към ГЕРБ отдавна е загубена, някои дори вече мразят ГЕРБ и съжаляват, че са гласували за тази партия, защото те се провалиха в много сфери“, обясни Станишев.

„ГЕРБ си отива, убеден съм в това – при едно условие: ако се преодолее страхът и се проведат честни избори“, категоричен беше председателят на БСП.

#Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ #Движение България на гражданите #Меглена Кунева #Цветан Цветанов #вътрешен министър #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници