СЕМ поискал разследване на рапърите Мишо Шамара и Сарафа

СЕМ поискал разследване на рапърите Мишо Шамара и Сарафа
Мишо Шамара (вляво) посрещна своя приятел Сарафа след разпита в Националната следствена служба за поругаването на националния флаг и герба в общата им песен „Бяло, зелено, червено“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След час чакане пред Национална следствена служба свидетелят по делото Серафим Мартинов-Сарафа обяви, че обвинението е повдигнато от Съвета за електронни медии (СЕМ).

„Обвинението е, че в песента „Бяло, зелено червено“ аз, Мишо Шамара и Конса поругаваме българския трибагреник“, заяви Сарафа пред НСлС.

Според рапъра обаче не това е основният проблем.

„Фокусът е върху това, че 2012 г. в България мене и Мишо ни викат да се обясняваме за някакви рап текстове. Има много по-сериозни неща. В България стават истински криминални престъпления, те тръгнали да се занимават с нашите рап текстове, какво пеем и какво не пеем. Били сме поругали знамето на България. Ние да не сме хванали да го запалим, да не сме го потъпкали. Това са някакви рими, хвърчащи думи, които са някъде останали в пространството. Малко е несериозно“, смята Серафим Мартинов.

Той беше призован на разпит като свидетел по обвинението в поругаване на националния трибагреник и националния герб в песента на Мишо Шамара.

Междувременно от прокуратурата потвърдиха, че образувано наказателно производство срещу Мишо Шамара.

Опозиционният лидер от БСП Сергей Станишев прочете в сряда от парламентарната трибуна декларация, в която защити рапърите и обвини управляващите от ГЕРБ в потъпкване на свободата на словото.

От ГЕРБ заявиха, че те не са сезирали прокуратурата за песента на младия рапър, в която той пее, че вярва в герба повече от ГЕРБ.

„Всеки е в правото си да пее и да играе с думите, включително и с наименованието на ГЕРБ“, коментираха от управляващата партия.

#Мишо Шамара #Серафим Мартинов #Сарафа #Конса #БСП #Сергей Станишев #ГЕРБ #свобода на словото

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници