Хаджигенов: Това е готов състав за "Ку-ку" правителство. Не просто няма да подкрепим кабинета на ИТН, ще гласуваме "против"

Хаджигенов: Това е готов състав за "Ку-ку" правителство. Не просто няма да подкрепим кабинета на ИТН, ще гласуваме "против"
A A+ A++ A

Това е готов състав за "Ку-ку" правителство. Не просто няма да подкрепим проекто кабинета на "Има такъв народ", а ще гласуваме "против" - заради механизма на съставяне на правителството, заради тази самодоволност и самодостатъчност, която ни е безкрайно позната от последните 12 години. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов.

Този диктат, като идея за управление, е антидемократичен. Тази диктатура е всичко онова, срещу което някои от нас се борим. Може би във фирма "7/8" това е приемливо, но в нормалния свят не е. От ИТН казват: "Ще направите каквото искаме". Не е това начинът. От ИТН чухме, че не те са направили някаква тъпотия, а че всички други са виновни. Тази агресивна самонадеяност може би е добре да мине през нещо като психотест, заяви Хаджигенов.

Те разбират политиката и управлението като автократичен акт – има някакъв цар, който ни спуска неща и ние сме длъжни да ги изпълняваме, подчерта Николай Хаджигенов.

С думите, че това е политическата детска градина явно съм вдигнал нивото. Това е политическа детска ясла, добави той.

В последните месеци ми излезе пяна на устата да обяснявам как трябва да бъде съставено коалиционно правителство. Не говорим за коалиция, а за подкрепа. За да сложим разделителни линии – кои сме ние, кои са те, трябва да има политическо споразумение, коментира зам.-председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".


Кабинетът на ИТН се отдалечава - ИБГНИ се обяви "против" проектоправителството

Не сме искали постове. Нещо повече – декларирахме, че не искаме постове. Ние сме в политиката за да дадем, не за да вземем. И сме в политиката не за да управляваме силово, а умно, посочи Николай Хаджигенов.

Той коментира и предизвикалото множество коментари участие на кандидата на ИТН за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев в сутрешния блок на Нова телевизия: "Видяхме комбинация между ранния Волен Сидеров, Филчев и Бойко Борисов. Това за какво ни е? Няма въобще смисъл да си задаваме въпроса как това нещо ще прави правосъдна реформа".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници