Мишел Лионхарт: България е надежден партньор на ДЕА

Мишел Лионхарт: България е надежден партньор на ДЕА
Главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев се срещна с директора на ДЕА Мишел Лионхарт в Академията на ФБР в Куонтико, Вирджиния. Снимка: МВР
A A+ A++ A

България е важен и надежден партньор на ДЕА, подчертаха от ръководството на Агенцията за борба с наркотиците на Съединените щати.

Директорът на ДЕА Мишел Лионхарт проведе работна среща с главния секретар на МВР Калин Георгиев и директорът на полицията Ангел Антонов в Академията на ФБР в Куонтико, щата Вирджиния, съобщават от МВР.

По време на срещите бяха дискутирани актуални тенденции в съвременния наркотрафик и противодействието му.

Ръководството на ДЕА изрази голямо задоволство от нивото на взаимодействие с българските правоохранителни органи. Пример за това са заловените рекордни количества наркотични вещества през последните няколко месеца.

Както заяви директорът по операциите Томас Хариган, „само няколко месеца след откриването на офиса на ДЕА в София вече са налице няколко успешни съвместни операции“.

По време на срещата Мишел Лионхарт изрази специална благодарност към министър Цветан Цветанов за доброто сътрудничество между ДЕА и МВР, както и за важната роля на България в противодействието на наркотрафика в региона.

Значимостта на България като надежден партньор е видима и важна за ДЕА. Потвърждение на това са както многобройните успешни съвместни операции, така и наскоро приключилата Регионална конференция по противодействие на наркотрафика, в която участваха експерти от ГДБОП, ДЕА и контранаркотичните звена на повече от 15 държави от Близкия и Средния изток, посочват от МВР.

Ръководителите на българските служби договориха увеличаване на броя на тренировъчните курсове и специализирано обучение на служители на МВР от специалисти на ДЕА.

В Академията на ФБР в Куонтико Калин Георгиев и Ангел Антонов посетиха специализирани звена на Федералното бюро за разследване, свързани с противодействие на тероризма.

Те се запознаха с техническите съоръжения, на които се обучават елитните контратерористични части, наблюдаваха и специализирана тренировъчна дейност.

#ДЕА #Мишел Лионхарт #Калин Георгиев #Ангел Антонов #МВР #САЩ #ГДБОП #трафик на наркотици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници