Тимошенко призова Украйна да свали Янукович във видео от затвора

Тимошенко призова Украйна да свали Янукович във видео от затвора
Кадър от видеообращението от затвора на Юлия Тимошенко, на което се вижда как неизвестни хора се опитват да я закрият, както и че крият лицата си.
A A+ A++ A

Опозиционният лидер на Украйна Юлия Тимошенко призова съотечествениците си „да свалят групировката“ начело с президента Виктор Янукович на предстоящите на 28 октомври парламентарни избори.

„Искам да се обърна към всички хора. Трябва да разберете, че Украйна се управлява от престъпник, че в Украйна управлява мафията, че нищо не може да ви защити от онова, което днес става в страната начело с Янукович“, заявява във видеообръщение бившата министър-председателка Юлия Тимошенко.

Видеообръщението е качено на сайта на ръководената от нея партия „Баткивщина“ (Родина), но не е ясно кога е заснето, предадоха РИА „Новости“ и БГНЕС.

Обстановката във видеото е като в болница (в момента Юлия Тимошенко е на лечение в Харков). Самата тя е с бяла блуза и джинси. До нея стоят мъж и жена със закрити лица.

Юлия Тимошенко бе осъдена през октомври 2011 г. на седем години лишаване от свобода за превишаване на пълномощията й при подписването през 2009 г. на газовото споразумение с Русия.

През март в съда бе внесено ново дело срещу нея за финансови измами, отнасящо се до дейността й начело на корпорацията „Единни енергийни системи на Украйна“.

Парламентарните избори в Украйна са на 28 октомври. Самата Юлия Тимошенко не може да участва в тях, но името й е знаме за обединената опозиция в страната, която се надява да спечели достатъчно места в бъдещата Върховна рада.

#Украйна #Единни енергийни системи #президент на Украйна #Виктор Янукович #Юлия Тимошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници