Чешки милиардер е близо до закупуването на Уест Хем

Чешки милиардер е близо до закупуването на Уест Хем
A A+ A++ A

Чешкият милиардер Даниел Кретински е в напреднали преговори за закупуването на 27% от контролния пакет акции на Уест Хем. Ако сделката бъде одобрена, той ще плати 700 милиона паунда. Преговорите вече са достигнали напреднал етап.

Кретински е съсобственик на чешкия гранд Спарта Прага. 46-годишният бизнесмен има редица други инвестиции извън футбола.

Кретински е изградил забележително портфолио, което включва 49% дял във френския вестник Le Monde, както и във Foot Locker и в Macy's. Той също така е направил сериозна инвестиция в Royal Mail, в който притежава 15% дял, както и в Sainsbury's, където държи 10%.

Проницателен инвеститор и адвокат по професия, състоянието на Кретински е оценявано от Forbes на приблизително 3 милиарда паунда.

След закупуването на първоначалните 27% от Уест Хем се смята, че планът на Кретински е да вземе мажоритарния дял акции в бъдеще. Пристигането на Кретински вероятно ще отбележи началото на края на собствеността на Дейвид Съливан, Дейвид Голд и Карън Брейди. Триото контролира „чуковете“ от 2010г. Съобщава се, че преговорите се водят от месеци.

Смята се, че проблемна точка е клауза в споразумението за „Лондон Стейдиъм“. Ако бъде продаден преди март 2023г., настоящите собственици на Уест Хем трябва да изплатят 20% от всяка печалба над 300 милиона паунда, направена от клуба, обратно на данъкоплатците в Лондон.

Интересно е, че в Уест Хем вече играят двама чешки национали, които се представят страхотно за "чуковете".

#Уест Хем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници