Расате проговори за свалянето на имунитета: Не съм учуден, прокуратурата работи за сенчести групировки

Расате проговори за свалянето на имунитета: Не съм учуден, прокуратурата работи за сенчести групировки
A A+ A++ A

Не съм учуден, в България прокуратурата винаги е работила за сенчести групировки и мафиотски кръгове или под натиск от улицата. Това коментира кандидатът за президент Боян Расате пред "Евроком".

"Не искам да се крия зад някакъв имунитет, който получавам, благодарение на това, че участваме в избори, но бих искал да не коментирам конкретно случая с това "нахлуване". В България все пак всеки може да коментира всеки, когото поиска и да обвинява, когото поиска. Въпросът е обвиненията да бъдат доказани и доколкото съм запознат с римското право: " Всеки е невинен до доказване на противното", коментира още Расате.

Председателят на Инициативния комитет, който издига Боян Расате за кандидат-президент, Мирослав Паскалев коментира, че прокуратурата вдига шум и прави буря в чаша вода. "В тази държава има толкова неща за разследване, спекулацията на борсата с електроенергията, която източва парите и фалира български предприятия не е интересна за прокуратурата. Интересни са ето такива битовизми.

По думите на Мирослав Паскалев няма да обжалват решението на съда, ако се стигне до такова.

Главният прокурор Иван Гешев поиска имунитета на Боян Расате заради нападението на офис на ЛГБТИ организация. Расате се ползва със защита, тъй като е кандидат за президент. 

От МВР съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници