Доставките на дърва също влизат в схемите за купен вот

Доставките на дърва също влизат в схемите за купен вот
A A+ A++ A

6 досъдебни производства са образувани за седмица при акцията срещу купуването на гласове в Бургаска област. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Най-много досъдебни производства има в община Бургас-8, по 2 в общините  Средец, Руен и Несебър и по 1 в Камено в Карнобат.

 Между 40 и 100 лева „струва“ гласът в областта. Това оповести старши комисар Калоян Калоянов:

„Това са преди всичко обещания за разплащане или преди или в изборния ден или непосредствено след него. Като формата на „овъзмездяване“ на този вид контролиран вот е най-различна-парични средства, хранителни продукти, опрощаване на вноски по кредити или вересии.“

Направени са проверки на рискови занятия, които могат да предизвикат контролиран вот. Проверени са къщи за отпускане на микрокредити заради постъпили данни за въздействие върху длъжници по тези кредити и опрощаване на част от тях с цел гласуване за определена политическа партия или кандидат. Направени са още проверки на заложни къщи и търговски обекти, предоставящи хранителни продукти на вересия, за които има данни, че е възможно да бъде манипулиран вота на получателите на тези хранителни продукти.  За седмица съвместните действия на територията на бургаския квартал "Победа" с НАП са водели до запечатването на 6 търговски обекта.

Работи се и в нова посока. „Установявахме и случаи, в които евентуално е възможно снабдяването с дърва  да бъде продиктувано от това да се осъществи натиск върху хората за контролиран вот, невъзможността в момента от получаването на дърва в много населени места да се използва", коментира Калоянов.

Акцията ще продължи и пред следващата седмица.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници