Скандал с известни играчи, изнудване, нелегален хазарт, дрога и лихварство разтресе футбола

Скандал с известни играчи, изнудване, нелегален хазарт, дрога и лихварство разтресе футбола
A A+ A++ A

Бившите нидерландски национали Дирк Кайт и Уесли Снайдер бяха замесени в разследване срещу организирана престъпна група, занимаваща се с пласирането на наркотици и сайт за нелегални залози. Двамата са били разпитани от местната полиция като част от мащабното разследване на групировката на криминалния бос Пит С., известен като Кръстника от Хага.

Дирк Кайт е признал, че е залагал на сайт за нелегален хазарт, докато Уесли Снайдер отрича обвиненията.

Според информациите в Нидерландия двамата бивши национали са залагали през сайта Edobet, който няма лиценз и е регистриран в Кюрасао.

„Кайт е имал лимит от 5000 евро, който обаче е бил повишен на 25 000, тъй като често е залагал по 5000 евро на ден“, обясни един от сътрудниците на полицията, след което допълни: „Подозираме, че той е натрупал сериозни дългове към групировката на Пит С., които не може да покрие, пише gol.bg. Разполагаме с телефонни записи, в които той е притискан със заплахи за нападение срещу членове на семейството му. Заплашван е, че майка му, баба му или друг роднина ще бъде пратен в болница.“

Междувременно Снайдер е бил притискан да плаща чужди дългове. Бившият играч на Реал Мадрид и Интер е бил въвлечен в схемата от братовчед на баща му. Снайдер дори е признал, че е бил посещаван от хора, работещи за лихварите, които са искали от него да плаща чуждите дългове.

De Telegraaf добавя, че 65-годишният Пит С. е бил арестуван през септември 2020-а в резултат на разследване на международен трафик на наркотици. Той е свързан с групировката на нидерландеца Клаас де Домини Бруинсма и известния колумбийски картел от Кали, който е конкурент на Меделин на Пабло Ескобар.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници