Нечувана досега песен на "Бийтълс" направи световна премиера

Нечувана досега песен на "Бийтълс" направи световна премиера
A A+ A++ A

Нечувана досега песен с участието на Джорж Харисън и Ринго Стар от "Бийтълс" направи световна премиера, след като беше преоткрита на таван на къща в Бирмингам, съобщава Дарик. 53 години след създаването си, песента беше представена пред 100 души в музея на групата в Ливърпул, а след това излъчена и по Би Би Си Радио. От днес песента излиза на музикалния пазар, като средствата от продажбите ще бъдат изцяло за благотворителност.

Песента "Radhe Shaam" е написана и продуцирана от родения в Индия телевизионен оператор Суреш Джоши през 1968 г. и наскоро беше открита в неговия дом в Бирмингам, Великобритания, по време на локдауна заради COVID-19.

Песента е с участието на двама от музикантите на легендарната четворка - Ринго Стар на барабаните и Джордж Харисън на китара.

В интервю за Би Би Си Джоши обясни, че "Radhe Shaam" е записана в лондонското Trident Studios за саундтрака на игрален филм, върху който той работил. Харисън и Стар се появили на сесията, докато Бийтълс правели почивка от записа на "Hey Jude". Двамата музиканти предложили да изсвирят песента, която е изпята от индийския класически музикант Аашиш Хан.

Притежателят на записа Суреш Джоши каза, че винаги се е надявал в крайна сметка песента да бъде пусната, а да потърси и намери записа бил вдъхновен, след като разказал на приятеля си Дийпак Патак за песента. Създателят на музея на Бийтълс в Ливърпул Роаг Бест, полубрат на първия барабанист на Бийтълс Пийт Бест обясни, че Патак се е срещнал с Пол Макартни в музея и след като е научил за откриването на песента е помогнал за издаването й. Песента излиза на музикалния пазар днес, като всички приходи от продажбите ще бъдат за благотворителност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници