Борисов възмутен: Каква е тази свобода на медиите?!

Борисов възмутен: Каква е тази свобода на медиите?!
В началото на редовното заседание на Министерския съвет в сряда Бойко Борисов се оплака, че вече „не ходи в сутрешни блокове". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се възмути от „тази свобода на медиите“, която позволява на опозиционни лидери да критикуват правителството на ГЕРБ с аргументи, квалифицирани от министър-председателя като лъжи.

В началото на редовното заседание на Министерския съвет в сряда той се оплака, че вече „не ходи в сутрешни блокове“, за да може „цялото време да е за Сергей Станишев, за Миглена Кунева, за който го иска“, предаде БГНЕС.

Бойко Борисов обаче заяви, че политическите му противници прекалявали с лъжите, а Сергей Станишев не оправдал надеждите му „да започне да говори по-малко лъжи“, когато бъде избран за президент на ПЕС.

„Затова сме амбицирани много ПЕС да ги бием на изборите в България“, категоричен бе премиерът, без да прави разлика между формацията на социалистите на европейско ниво и представителите им в България в лицето на БСП.

„Аз не знам каква е тази свобода на медиите. Ако каже Станишев, ако аз съм журналист, че той е направил магистрала „Люлин“, веднага ще му пусна кадър, когато бяхме и застанах пред планината и казах: „Господа, снимайте какво са направили - 5 километра в нивата“, и го имат на камерите. Извинете, ето това сте направили вие - тези 5 километра, а сега тези тунели, мостове и пробивите през планината направи Борисов и правителството“, коментира Бойко Борисов в кратък урок по журналистика.

По отношение на становищата на МВФ в годишния преглед на българската икономика за 2012 г., представен във вторник, Бойко Борисов посочи препоръката на институцията за повече вложения в инфраструктура.

„Те казват, че инфраструктурата ще донесе необходимия успех на държавата. Това е нещо, което и децата знаят, а ние на социалистите трябва да обясняваме“, заяви Бойко Борисов пред министрите.

Според премиера е много важно да се прочете написаното, „за да могат българите да сравняват това, което казват световните експерти, с това, което казва Станишев“.

Говорейки за инфраструктурата, премиерът се сети, че на заседанието на кабинета ще бъдат приети две постановления именно за изграждане на пътища.

10 млн. лв. ще бъдат отпуснати за пътя Шумен–Белокопитово, а 3,5 млн. лв. - за доизграждане на пътя към „Цанков камък“.

„Другата лъжа, която каза пък Румен Овчаров, разбрах от Делян (икономическия министър Делян Добрев – бел. ред.), че ние сме виновни за „Цанков камък“ и сме платили повече. С тези хора дори не може да се води дебат. След като аз водих всички журналисти на „Цанков камък“ и им показвах гората и пътя за 240 млн. лв.,“ допълни още Бойко Борисов.

„Три години аз не мога да накарам Агенция „Пътна инфраструктура“ да вземе този път от НЕК, защото той е построен опасен за хората и струва колкото магистрала „Тракия“, заяви той.

„БСП излизат и казват „ГЕРБ направи „Цанков камък“. Вие разбирате ли това какви наглеци може да бъдат! НЕК в момента е в това лошо състояние поради две причини – заемът от „БНП Париба“ от 500 млн. евро за АЕЦ „Белене“ и близо един милиард за „Цанков камък“, и това цялото общество го знаеше“, добави Борисов.

„Бива лъжа, бива да лъжат, ама за „Цанков камък“ да ми го припишат...!“, разгневи се премиерът.

#АЕЦ „Белене“ #„БНП Париба“ #ГЕРБ #НЕК #Агенция „Пътна инфраструктура“ #Делян Добрев #Румен Овчаров #„Цанков камък“ #МВФ #магистрала „Люлин“ #БСП #ПЕС #Сергей Станишев #Министерски съвет #премиер на България #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници