МВнР: Свободният вот – доказателство за демократичната зрялост на Грузия

МВнР: Свободният вот – доказателство за демократичната зрялост на Грузия
България ще продължава да бъде съпричастна към демократичните усилия на грузинския народ, се казва в съобщението на МВнР. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Провелите се на 1 октомври 2012 г. парламентарни избори в Грузия са важна стъпка в консолидирането на демократичните процеси в страната, се казва в изявление на говорителя на Министерството на външните работи на България.

Споделяме оценката на Бюрото за демократични институции и права на човека, че основните свободи бяха спазени в хода на изборния процес, в който гражданите активно участваха, се казва в съобщението на МВнР по повод отминалите избори в Грузия.

България продължава да бъде съпричастна към демократичните усилия на грузинския народ и знак за това са изпратените от нас наблюдатели на изборите по покана на грузинското правителство, се посочва още в изявлението.

Според външното министерство свободният вот на гражданите на Грузия демонстрира демократичната зрялост на грузинското общество, което осъзнато извървява своя път към изграждането на работещи, силни и стабилни институции.

Готови сме да продължим да работим заедно с грузинските институции, с новоизбрания парламент и правителството, в интерес на българския и на грузинския народи, допълва говорителят на МВнР.

#Грузия #избори #България #Министерството на външните работи #МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници