Великобритания няма да въведе визи за българи, увери Младенов

Великобритания няма да въведе визи за българи, увери Младенов
Няма никаква вероятност Великобритания да въведе визи за българи, увери министърът на външните работи Николай Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма никаква вероятност Великобритания да въведе визи за българи, увери министърът на външните работи Николай Младенов.

Така той коментира думите на британския вътрешен министър Тереза Мей в интервю за лондонския вестник „Сънди таймс“, че „трябва да бъде ревизирана директивата за свободно движение на хора, гарантираща на 500 млн. граждани на страните от ЕС право да пътуват свободно в съюза“.

В ефира на bTV Николай Младенов определи това изявление като предизборна агитация и подчерта, че от 2014 г. ще отпаднат всички ограничения за работа в страните от ЕС.

На въпрос дали покойният му баща е бил сътрудник на Държавна сигурност, Николай Младенов призова: „Не влизайте в тази комунистическа пропаганда и долна кампания!“.

Външният министър поясни, че отговаря за своите действия и ще остане безкомпромисен по отношение на това българските посланици в чужбина да не са били сътрудници на тайните служби.

#министър на външните работи #Николай Младенов #вестник „Сънди таймс“ #визи #визов режим #министър на вътрешните работи #Тереза Мей #България #Великобритания #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници