Супер изненада в Пекин 2022 в ските! Син спечели златото 34 г. след баща си

Супер изненада в Пекин 2022 в ските! Син спечели златото 34 г. след баща си
A A+ A++ A

Изненадващо австриецът Йоханес Щролц спечели златния медал в комбинацията по ски-алпийски дисциплини за мъже на Игрите в Пекин.

29-годишният Щролц записа общо време от 2:31.43 минути, след като беше четвърти в спускането с 1:43.87 минути, но беше най-бърз в слалома с 47.56 секунди. Така той записа най-голямата победа в кариерата си и последва своя баща Хуберт Щролц, който спечели комбинацията преди 34 години на Игрите в Калгари 1988.

Така Хуберт и Йоханес Щролц влизат в историята като първата двойка баща и син, която печели златни олимпийски медали в алпийските ски.

Австриецът записа първи успех в кариерата си за Световната купа миналия месец след триумф в слалома в Аделбоден. Миналата година той беше оставен извън отбора на Австрия и трябваше да тренира самостоятелно.

Лидерът след спускането Александър Аамод Килде (Норвегия) спечели сребърното отличие, след като завърши с 59 стотни изоставане. Той се справи изненадващо добре в слалома и взе втори медал от Игрите след бронза в супергигантския слалом във вторник.

Трети на 68 стотни се нареди канадецът Джеймс Крофърд, който остана четвърти в спускането и шести в супергигантския слалом.

Световният шампион в дисциплината Марко Шварц от Австрия завърши пети, а шести изненадващо се нареди представителят на Израел Барнабаш Солош.

Носителят на Големия кристален глобус за миналия сезон Алекси Пентюро от Франция, бивш световен шампион и двукратен сребърен медалист от световни първенства и олимпийски игри, отпадна в слалома.
Алпийската комбинация, която в настоящия си формат включва спускане и слалом, вече не присъства в стартовете от Световната купа. Само 27 състезатели участваха в четвъртък, доста по-малко от 65-е в Пьончан 2018, тъй като скиорите все повече се специализират в скоростни или в технически дисциплини.

Защитаващият титлата си от Пьончан 2018 Марсел Хиршер (Австрия) вече прекрати спортната си кариера.

Ски-алпийски дисциплини, комбинация за мъже:

1. Йоханес Щролц (Австрия) - 2:31.43 минути (1:43.87 минута в спускането и 47.56 секунди в слалома)

2. Александър Аамод Килде (Норвегия) - 2:32.02 (1:43.12 и 48.90)

3. Джеймс Крофърд (Канада) - 2:32.11 (1:43.14 и 48.97).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници