Контрапротест изпревари „Луковмарш“ (ОБНОВЕНА)

Контрапротест изпревари „Луковмарш“ (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Контрапротест изпревари днес планирания за вечерта незаконен "Луковмарш", който се свиква за 18-та поредна година. Противници на шествието се събраха в градинката пред Централна баня в София под лозунга на чешкия антифашист Юлиус Фучик "Хора, бдете!".

"Със солидарност пак ще вървим по улиците на София, обединени срещу фашизма, нацизма, хомофобията, сексизма, ксенофобията и всякакъв вид дискриминация", обявиха организаторите.

"Не! на фашизма, Не! на безразличието, Не! на омразата,и Не! на Луковмарш и Без нацисти по улиците!“, казват противниците на шествието на националистите. Те припомниха, че през миналата година сме станали свидетели на многобройни провокации и физически нападения от страна на членове на националистически и неонацистки организации.

 

Българският национален съюз стои зад Луковмарш, а шествието им тази вечер ще тръгне от пилоните пред НДК и ще бъде под мотото: „Помни миналото, бори се за бъдещето!“. Националистите твърдят на сайта си, че няма легална форма, под която да бъде спряно шествието им, с което да почетат паметта на ген. Христо Луков. 

През последните две години шествие в памет на генерал Христо Луков се забранява със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова. 

Върховна административна прокуратура сезира СДВР и Столична община да предприемат мерки, свързани с опазването на обществения ред и в защита на правата и здравето на гражданите по време на т.нар. „Луковмарш“.

#Луковмарш

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници