Българин е блокиран на борда на ферибота, който се запали край Корфу (СНИМКИ/ВИДЕО)

Българин е блокиран на борда на ферибота, който се запали край Корфу (СНИМКИ/ВИДЕО)
A A+ A++ A

Двама българи са блокирани в гаража на ферибота "Юрофери Олимпия", който се запали рано тази сутрин край гръцкия остров Корфу, съобщава "Прото тема", като се позовава на своя информация. Според изданието те са в комуникация с властите, които се опитват да им дадат инструкции как да достигнат до палубата, откъдето да бъдат взети с хеликоптер. По-рано телевизия Скай предаде, че един от блокираните, без да уточнява националността му, водач на товарен автомобил, се е свързал с властите и е поискал помощ, като е съобщил, че вижда още един човек в зоната.

Съдбата на около десет души, които според официалния списък са се намирали на борда, остава неизвестна, съобщава „Катимерини“. 

Че е имало българи на борда на круизния ферибот потвърждава и един от тях, който публикува в социалната мрежа кадри от спасителната акция.

По информация на гръцката брегова охрана, общият брой на пътуващите на кораба е бил според списъка 290 души – 231 пътници и 59 екипаж. Първоначалното преброяване на пътниците, които са открити в спасителните лодки обаче показва, че липсват между 10 и 12 души, става ясно от репортаж на телевизия Скай, който се позовава на високопоставен представител на бреговата охрана. Все още предстои окончателното преброяване на спасените в пристанището в Корфу.

Два плавателни съда с водно оръдие се опитват да потушат пожара.

По последна информация на спасителните кораби до момента са качени 278 души, които вече пристигат в Корфу.

За трима леко пострадали пътници съобщава пред гръцката държавна телевизия ЕРТ директорът на болницата в Корфу Леонидас Рубатис. Той каза, че един пациент е бил приет със затруднения в дишането, а още двама с леки наранявания, но състоянието и на тримата не буди тревога. Болницата очаква да бъде докарано и дете на два месеца, което ще бъде прието с превантивна цел.

Сред българите на борда има семейства с малки деца, допълва БНТ. За няколко българи все още няма информация къде са и дали са живи, каза пред националната телевизия Румен Методиев от Петрич, един от пътниците на ферибота. 


Пожарът избухна разно тази сутрин на кораб, плаващ под италиански флаг в Йонийско море. Спасителната операция е продължила около 40 минути. В нея са участвали три кораба на бреговата охрана.

Причините за инцидента не са известни.

 

#Корфу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници