САЩ с нови санкции, Байдън: Началото на руската инвазия е в ход

САЩ с нови санкции, Байдън: Началото на руската инвазия е в ход
A A+ A++ A

Президентът Джо Байдън определи събитията, случващи се в Украйна, като "начало на руска инвазия", представяйки санкциите срещу Москва.

Той определи това решение като „първи транш“ от санкции на САЩ срещу Русия за нейните действия, включително за две финансови институции, руския държавен дълг и — от сряда — за руския елит и членовете на техните семейства.

Описанието на Байдън за руска инвазия в Украйна веднага повишава залога за неговия отговор. Той и други висши служители обещаха да наложат тежки икономически последици, ако руските войски преминат в Украйна, включително върху членовете на вътрешния кръг на Путин и руските финансови институции.

Администрацията описа събитията в Източна Украйна като "инвазия" по-рано във вторник, след като оцени ситуацията на място там.

Белият дом отказа да предостави конкретни разузнавателни данни, които биха могли допълнително да обяснят промяната в тона.

„Смятаме, че това е, да, началото на инвазия, последното нахлуване на Русия в Украйна“, каза главният заместник съветник по националната сигурност на САЩ Джон Файнър в интервю за „Нов ден“ на CNN, добавяйки, че санкциите, наложени в понеделник, са просто „ началото" на отговора на САЩ.

Инвазията е в ход, считат от Белия дом.

#САЩ #Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници