ВИДЕО+СНИМКИ В цяла Русия има антивоенни протести, смазват ги с палки и арести

ВИДЕО+СНИМКИ В цяла Русия има антивоенни протести, смазват ги с палки и арести
A A+ A++ A

Протести се провеждат в редица руски градове срещу нахлуването в Украйна. В Москва и Санкт Петербург вече има стотици задържани. Властите казват, че руснаците не трябва да протестират.

През деня се проведоха митинги в различни градове на Русия, включително Иркутск, Омск, Астрахан и Владивосток. 

Следственият комитет на Русия се закани да привлече под отговорност участниците и организаторите на некоординирани с властта действия, включително наказателна отговорност. Московската прокуратура също предупреди за негативните последици от участието в митинги.

Общо до момента около 800 протестиращи са били задържани в 40 руски града. 

​60 души са били задържани само на антивоенния митинг в Екатеринбург. А в Санкт Петербург на многолюден протест хората скандират "Русия е против войната!".

Там няколко десетки души се събраха на спонтанен митинг пред градската управа. Те скандираха "Не на войната!", "Мир на света", "Путин, изтегляй войските", някои участници в акцията донесоха със себе си плакати. Малко след началото полицаите започнаха да разпръскват и задържат протестиращите.

В ранните часове на днешното денонощие въоръжените сили на Русия предприеха мащабна бойна операция по суша, море и въздух срещу Украйна. Протести срещу тези руски действия е имало в 42 града в Русия. Повече от половината от арестуваните днес в Русия са били задържани по време на демонстрация на Пушкинския площад в центъра на града.

Протести срещу руските действия в Украйна имаше и на различни места по света - от Берлин и Париж до Варшава и Истанбул, обобщава Франс прес. Протести имаше в Бейрут, в Токио, в градове на Австралия, изброява агенцията и посочва и, че в София също е имало демонстрация, при която стотина протестиращи са се събрали пред руското посолство.

Снимки: БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници