Петков: Млади момчета умират заради един лидер с ужасно грешни решения (ВИДЕО)

Петков: Млади момчета умират заради един лидер с ужасно грешни решения (ВИДЕО)
A A+ A++ A

"1/3 от украинската армия е вече унищожена. ЕС ще излезе с общи действия, включващи сериозни мерки. Днес продължават разговорите, но със сигурност ще засегнат руската икономика и важни хора, взели решението за инвазията на Русия". Това каза министър-председателят Кирил Петков в узявление след среща в Брюксел. 

Млади момчета - и от украинска, и от руска страна, в момента умират заради един лидер, който седи от другата страна на масата и взима ужасно грешни решения. Руските войници дори не са знаели, че отиват на боеве - мислели са, че ще участват в учения”, допълни Петков.

След извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел, на което бяха обсъждани безпрецедентни санкции за Русия, се оказва, че Путин все още не е поименно назован в тях. Според Украйна, европейските санкции са „беззъби”, въпреки че те биха ударили около 70% от руската икономика.

 "ЕС излиза с общи действия, които включват общи мерки. Разговорите колко да са сериозни продължават и днес. Русия не се интересува от действията на Европа, всяка агресия трябва да има цена". Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в Брюксел.

По думите му с тези мерки ЕС иска да покаже, че не може да стои безучастно"
 
"България вчера зае позиция, че като партньор на ЕС и НАТО излиза заедно с тях. Никой не очакваше толкова бърза и масирана атака с жертви в Украйна. Една трета от украинската армия вече е унищожена, има взривове в цяла та страна", допълни той.

  

#Кирил Петков #Украйна #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници