ДПС отново насочва прокуратурата към Кирил Петков

ДПС отново насочва прокуратурата към Кирил Петков
A A+ A++ A

ДПС намериха и във войната повод да атакуват за пореден път премиера Кирил Петков заради т.нар. "златни паспорти”.

Преди дни страните-членки на ЕС се разбраха, че ще работят за ограничаването на гражданството срещу инвестиции на богати руснаци, като част от наказателните мерки срешу Русия заради нашествието в Украйна. Днес от движението обявиха, че поради разширяването на санкциите, те ще допълнят сигнала си до прокуратурата, в който се свързваха премиера със "златните паспорти”.

Хамид Хамид от ДПС обяви на брифинг в парламента, че в свое интервю като служебен министър на икономиката, Кирил Петков е съобщил, че е възложил на тогавашния си заместник Калина Константинова да извърши проверка за евентуални нарушения в процедурата "гражданство срещу инвестиции" и да вземе мерки. Министерство на икономиката е следвало да изготви наредба, чрез която да осъществява пълен контрол – и предварителен, и последващ, на всяка инвестиция, която е основание за придобиване на гражданство или постоянно пребиваване, посочи Хамид.

Наредба няма и затова движението ще сигнализира прокуратурата за бездействие от страна на Петков при изпълнение на служебните му задължения. Хамид напомни и за идеята на ДПС да се провери всеки издаден "златен паспорт”, за да се разбере дали сред получилите такива документи има богати руски граждани.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници