Без съществена промяна на времето и днес

Без съществена промяна на времето и днес
A A+ A++ A

Времето днес няма да претърпи съществена промяна - отново ще се задържи с променлива облачност и на места главно в Стара планина със слаби валежи от сняг. Временни разкъсвания на облачността очакваме в следобедните часове над Северозападна и Източна България. 

Преобладаващите максимални температури слабо ще се повишат и ще са между 4° и 11°С. Най-високи ще са те в Северозападна  България, района на Сандански и Пловдив – до 9-11° С. Най-хладно през целия ден ще се задържи в Североизточна България и планинските райони от Западна България – до 4-7°С.

Времето в планините ще остане с променлива облачност и на много места главно в Централна България ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, а по билата - и временно силен вятър. Максимална температура на височина 1200-1300 метра около минус 2 и плюс 1°, на 2000 метра - около минус 9°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна и на много места главно по северното крайбрежие - с превалявания от слаб сняг. Подобрение на времето очакваме в следобедните часове, тогава и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 6°-8°С.

Времето в София ще остане без съществена промяна - с променлива облачност, която след обяд обилността отново ще се разкъса. Сутрешните температури в столицата ще са сравнително ниски – до минус 4°С. Следобед максималните температури на въздуха слабо ще се повишат, но ще достигнат стойности до едва 4° и 5°.

Прогноза за ФПЧ - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

През следващите 48 часа Балканите ще попадат под влиянието на разширяващ се антициклон от запад. Температурите постепенно ще се повишат, но ще останат по-ниски от климатичните норми за началото на март. Времето на много места ще е разкъсана облачност, която ще намалява до слънчево. Повече слънчеви часове очакваме в северозападните и южните райони от полуострова. В централните и източните преди обяд облачността ще е по-често значителна. Слаби  валежи от сняг очакваме само по планинските райони. 

Времето в Турция също ще се влошава, като в Югоизточните части от страната се очакват и силни снежни бури. 

Източник: Meteobalkans.com

Снимка: Николай Ковачев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници