Тежките боеве продължават на много места в Украйна

Тежките боеве продължават на много места в Украйна
A A+ A++ A

Тежките боеве продължават на много места в Украйна. През изминалата нощ имаше затишие в най-големите градове Киев и Харков, но в половинмилионния Мариупол положението е критично. Повече от два дни там няма ток и отопление. Градът е обграден и по улиците се водят боеве, казват от местната управа. 

В четвъртък вечерта руският президент Владимир Путин обяви, че инвазията върви по график. Изказването беше насочено по-скоро към Запада, защото в Русия никога не е съобщавано, че планът не се изпълнява.

Западните военни експерти продължават да настояват, че руснаците имат сериозни проблеми на бойното поле.

"Уважаеми другари, специалната военна операция върви в пълно съответствие с графика. Върви по план. Всички поставени задачи се изпълняват успешно”, каза Путин.

"Със сигурност знам, че руснаците не са планирали танковете им да са блокирани на 30 км от Киев. Можете лесно да познаете от провизиите, намерени в изоставените им машини, че планът им за неща като това колко храна ще им трябва, е бил погрешен. Цялата операция явно е резултат от неточна преценка на генералния им щаб и президента им, че украинците ще ги посрещнат като освободители. Сигурно са повярвали на фалшивите си приказки, че Украйна се управлява от фашисти и наркопласьори. Това са пълни глупости и сега се сблъскаха с реалността”, заяви министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс.

#Урайна #война #Русия #Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници