САЩ подготвят допълнителни санкции срещу Русия

САЩ подготвят допълнителни санкции срещу Русия
A A+ A++ A

Министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън заяви, че Вашингтон ще предприеме допълнителни санкционни действия срещу Русия, ако тя "продължи своята инвазия", предаде БНР.

"Съединените щати и нашите партньори и съюзници вече причиниха значителни разходи за руската икономика и президента Владимир Путин и ние ще продължим да го правим, ако той продължи инвазията си“, заяви Йелън в реч в Станфордския институт за икономическа политика по време на Икономическа среща на върха 2022.

САЩ наложиха серия от санкции срещу Москва в отговор на нейната военна намеса в Украйна с последните мерки, насочени към руския петролен сектор.

В петък Министерството на търговията на Съединените щати представи два регламента, насочени към руския нефтопреработвателен сектор. Министерството заяви, че прилага "строги ограничения върху голямо разнообразие от артикули, необходими за рафинирането на петрол", насочени към ограничаване на способността на Русия "да събира приходи от продажбата на рафинирани продукти, включително бензин, които може да използва за подкрепа на военните си усилия".

Освен това финансово министерство на САЩ добави 91 нови партии в 10 държави към своя списък с юридически лица въз основа на връзките им с руските служби за сигурност, военния и отбранителния сектор.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници