Мъск: Увеличете добива на петрол и газ!

Мъск: Увеличете добива на петрол и газ!
A A+ A++ A

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск написа в Туитър, че е от съществено значение да се увеличи производството на петрол и природен газ, за да се отговори правилно на кризата, причинена от конфликта между Украйна и Русия. "Трябва незабавно да увеличим добива на нефт и газ. Извънредните времена изискват извънредни мерки", написа Мъск. 

Освен това той добави, че въпреки че подобни действия биха имали неблагоприятно въздействие върху Tesla Inc., "решенията за устойчива енергия просто не могат да реагират мигновено, за да компенсират руския износ на петрол и газ".

В същото време Илон Мъск посочи, че Starlink, сателитно интернет съзвездие, управлявано от неговата космическа компания SpaceX, няма да възпрепятства руските медийни канали. "Някои правителства (не това на Украйна) са поискали от Starlink да блокира руски новинарски източници. Няма да го направим, освен ако не се окажем под дулото на оръжието“, заяви Мъск.

Освен това той добави: "Съжалявам, но съм абсолютист по отношение на на свободата на словото".

Украйна ще може от утре да внася газ от Полша, включително от полските терминали за втечнен газ, съобщи държавната компания оператор на газопреносната система на Украйна, цитирана от Ройтерс. Газопреносните оператори на двете страни са се договорили да обособят гарантиран капацитет за внос на газ, което дава възможност за "гарантиран физически внос на газ от Полша, включително от терминала за втечнен газ", съобщи във Фейсбук украинската компания.
Тя обаче не даде повече подробности. Украйна, един от най-големите потребители на газ в Европа, не е внасяла синьо гориво от Русия от 2015 г., а вместо това си го купува в Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници