Заплатите в МВР няма да бъдат увеличавани

Заплатите в МВР няма да бъдат увеличавани
По време на преговорите ръководството на вътрешното ведомство е предложило от 1 януари 2013 г. да бъде увеличен порционът на служителите с 60 лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да има увеличение на заплатите в МВР, стана ясно след среща във вторник между синдикатите в министерството и ръководството на МВР.

По време на преговорите ръководството на вътрешното ведомство е предложило от 1 януари 2013 г. да бъде увеличен порционът на служителите с 60 лв.

Синдикатите не приемат това условие и заплашват с нови протести, съобщи БНР.

След близо три часа среща между синдикатите и вътрешния министър Цветан Цветанов стана ясно, че има напредък по преговорите, но въпреки това полицаите не са доволни от предложения им към момента процент.

„Обсъждахме го, обсъждахме и други неща. Ние в събота и неделя пък се събираме Управителният съвет да си говорим. Че някакви крачки има направени, някаква надеждица има, друга тема е финалът дали ще ни устройва или не“, заяви Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация в МВР.

„Говорихме си за проблемите в министерството, най-общо казано, които съществуват пред служителите. Има и много вътрешни неща, които поставихме“, каза от своя страна Галентин Грозев от Синдикалната асоциация.

Идната събота и неделя синдикатите ще обсъдят с членовете си на събрание в София предложенията на ръководството на МВР.

Следващия вторник ще бъде проведена още една среща с вътрешния министър. Едва тогава ще стане ясно дали ще има увеличение на заплатите и какво.

След това синдикатите в министерството ще вземат решения за следващите си действия.

#МВР #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Галентин Грозев #Валентин Попов #София #синдикати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници