ДПС: ГЕРБ заплашва демокрацията в България с кражба на вот

ДПС: ГЕРБ заплашва демокрацията в България с кражба на вот
A A+ A++ A

Демокрацията в България е в реална опасност, констатираха депутатите от ДПС след изборите в село Туховища.

Причина за недоволството на представителите на ДПС станаха частичните избори за кмет в селото, където идната неделя предстои балотаж, като по време на вота според тях са регистрирани редица нарушения, предаде БГНЕС.

„Председателят на изборната секция е сменен в последния момент, без да се събира общинска избирателна комисия“, заяви депутатът Алиосман Имамов.

По негова информация след приключването на изборния ден комисията излиза с решение, че кандидатът на ДПС печели изборите с 2 гласа.

След проверка на невалидните бюлетини е открита такава, която подкрепя кандидата на ГЕРБ и е призната, въпреки че едната от чертите на използвания за маркиране на избора Х e повторена.

„Такава бюлетина в миналото е използвана за повод да бъдат касирани изборите, а сега се използва, за да може кандидатът на ГЕРБ да си осигури балотаж“, заяви Алиосман Имамов.

Той алармира и за натрапчиво присъствие на полиция, като на 20 избиратели се падал по един полицай.

„Много от възрастните хора споделиха, че това им напомня на възродителния процес“, допълни депутатът.

Колегата му Христо Бисеров пък съобщи, че ДПС ще вземе участие в предстояща международна конференция относно изборните практики, озаглавена „Европейските стандарти за провеждане на избори и къде е България?“.

Той не пропусна да коментира и темата за вота, като заяви, че партия ГЕРБ е довела порочната практика за купуване на гласове до ново ниво.

„Вече не говорим за купуване на вот, колкото за кражбата на вот“, смята Христо Бисеров, който предупреди, че „ДПС знае как да бъде остра опозиция, не само конструктивна“.

Според зам.-председателя на партията Лютви Местан ДПС ще се явява на избори в район, където е спечелила вота.

„Изглежда, принципът на ГЕРБ за район Благоевград е избори до дупка, докато не ги спечели управляващата партия. Това е подмяната на вота, на волята на мнозинството български граждани“, каза още депутатът.

Лютви Местан призова също за обединение на всички политически сили за „противодействие на това зло, което заплашва българската демокрация“.

„Откраднатият вот има за ефект унищожена демокрация, тук няма ДПС, БСП, ДСБ, СДС“, заяви Лютви Местан.

Зам.-председателят на ДПС заяви също, че в сряда в Народното събрание ще бъде внесена официална декларация на неговата партия относно процеса срещу имамите в Пазарджик.

#ДПС #Алиосман Имамов #Христо Бисеров #Лютви Местан #депутат от ДПС #частични избори #балотаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници