Путин заповядал Украйна да бъде победена до 7 май

Путин заповядал Украйна да бъде победена до 7 май
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин е поставил конкретен срок на руската армия да победи Украйна. Войниците трябва да приключат до 7 май, защото два дни по-късно, на 9 май, са честванията в Русия за победата във Втората световна война. Освен това датата се свързва и с факта, че на 7 май 2000 г. Путин зае поста президент на Русия за първи път.

Първоначално Путин очакваше да превземе Украйна за три дни. Това беше потвърдено от западни военни експерти и показания на пленени руснаци. Плановете му обаче се разбиха върху смелата и професионална защита на украинската армия, твърдят западни медии и политици.

Сега Путин поставя нови срокове на руската армия. Президентът на Руската федерация е разпоредил да постигнат поставените цели от 21 април до 7 май.

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко сподели съответната информация в своя канал в Telegram:

"На 21 март Путин проведе видеоконференция с Патрушев, Шойгу, Герасимов и Бортников. Герасимов е описал загубите на Русия като "значителни".

Путин обаче го е прекъснал и казал, че това са поносими загуби и са нищо в сравнение с целите, които ще бъдат постигнати след победата", твърди Герашченко.

#Владимир Путин #9 май #война #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници