Съдбата на моряците от "Москва" остава неясна

Съдбата на моряците от "Москва" остава неясна
A A+ A++ A

И броят, и съдбата на моряците на борда на крайцера "Москва", който бе потопен от две украински ракети "Нептун", остава неясна. Руското Министерство на отбраната съобщи, че екипажът е евакуиран, но това твърдение не се потвърждава. Според съветника на Володимир Зеленски - Арестович, на борда е имало 510 души.

Пред "Ройтерс" висш американски служителн заяви, че САЩ предполагат, че има жертви сред екипажа, но броят им не е ясен.  Същевременно Наталия Гуменюк, говорител на военното командване на южния украински военен район, заяви днес, че екипажът на крайцера не е могъл да бъде спасен. Тя добави, че Москва няма да прости на Киев, че е потопил, както тя се изрази, "един от символите на империалистичните й амбиции", предаде Франс прес.

"Наблюдавахме корабите, които се опитваха да му се притекат на помощ, но дори силите на природата бяха на страната на Украйна. Буря попречи да бъде спасен крайцерът и да се евакуира екипажът", каза Гуменюк. Тя добави, че не може да предостави повече детайли за момента относно съдбата на екипажа поради липсата на достоверни данни.

 По същото време украинските пощи пуснаха в продажба марката с изображението на "Москва" и украинския войник от Змийския остров, който казва: Русский военный корабль, иди нах...
 

Източник: "Сега"

Снимки: Topwar.ru

#крайцер "Москва"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници