Бундестагът гласува за доставка на тежки оръжия за Украйна

Бундестагът гласува за доставка на тежки оръжия за Украйна
A A+ A++ A

С голямо мнозинство Бундестагът гласува за доставка на тежки оръжия за Украйна. Против бяха само бившите комунисти от Левицата и крайнодесните от „Алтернатива за Германия“, предаде БНР.

С 586 гласа „за“ депутатите от германския Бундестаг гласуваха днес за пращането на Украйна на тежки оръжия като танкове и противовъздушни отбранителни комплекси. Част от тези оръжия ще бъдат доставени чрез размяна - източноевропейски държави ще дадат на Украйна от своите оръжия, а ще получат в замяна германски.

Против това гласуваха 100 депутати от партията на бившите комунисти Левицата и от крайнодясната „Алтернатива за Германия“. 7 души се въздържаха.

Предложението бе предложено за гласуване съвместно от управляващата коалиция и ХДС.

Правителството бе подкрепено от Бундестага за всички предприети стъпки досега - като санкциите срещу Русия, помощта при разследване на военни престъпления, извършени в Украйна и бързото преструктуриране на енергийната инфраструктура на Германия, за да се откъсне от руската зависимост.

„Германският Бундестаг осъжда най-остро бруталното нападение на Русия над Украйна. Русия наруши международното право и хуманитарните правила по безобразен начин“, като се опитва да навреди трайно и на европейския мир, заявиха депутатите.

Снимка: Pixabay

#Бундестаг #тежко оръжие #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници