Дневните винетки липсват по всички бензиностации в страната, оплакват се превозвачи

Дневните винетки липсват по всички бензиностации в страната, оплакват се превозвачи
Снимка: БГНЕС,а рхив
A A+ A++ A

Липсват дневни винетки за тежкотоварни автомобили по бензиностанциите в цялата страна, съобщиха представители на транспортни фирми от страната.

По думите им от няколко дни по бензиностанциите има всички видове винетки за тежкотоварни автомобили - седмични, месечни и годишни, но без дневните, предаде информационна агенция „Фокус".

От транспортните фирми се оплакаха, че останалите стикери са в пъти по-скъпи от дневните, а дневни винетки могат да се закупят само по пунктовете на границата, където обаче се продават с надценка от 5 лева и така от 15 лева скача на 18 .

Според превозвачите за проблема е сигнализирана Агенция „Пътна инфраструктура", както и Комисията по транспорт в Народното събрание.

По-рано в петък от пресцентъра на агенцията са заявили, че дистрибуторската мрежа редовно се зарежда с всички видове винетни стикери.

На дистрибуторската мрежа в петък са били предоставени 80 хиляди броя дневни винетни стикери за тежкотоварни МПС с цел задоволяване нуждите на пазара, се казва в съобщението на агенцията.

Според транспортния бранш обаче това не е вярно.

Миналата година по същото време отново е възникнал проблемът с дневните винетни стикери за тежкотоварни автомобили и едва след като е получил публичност, е бил разрешен, припомнят превозвачите.

Според тях и към този час на нито една бензиностанция на автомагистрала „Тракия" в участъка Пазарджик - Пловдив няма дневни винетни стикери за тежкотоварни автомобили.

#превозвачи #магистрала #граница #винетки #транспортни фирми #Агенция „Пътна инфраструктура" #Комисия по транспорт #Народно събрание #продажба #цени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници