Българският младежки Червен кръст с историческа изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на

Българският младежки Червен кръст  с историческа изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на
A A+ A++ A

От 7 до 21 юни в Градската градина в София (пред Народния театър „Иван Вазов“), Българският младежки Червен кръст (БМЧК) с подкрепата Столична община, ще представи част от своята 100 годишна история, запечатана в кадри.

Жителите и гостите на столицата ще могат да се докоснат до вековната история на най-голямата доброволна младежка неправителствена организация в България, която поставя началото си през 1921 г.  

БМЧК е неразделна част от Българския Червен кръст и принадлежи към Международното младежко червенокръстко движение. Чрез своите доброволци в цялата страна и посредством програмите си за обучение, дейностите си и услугите, организацията  приобщава децата и младите хора към хуманитарните ценности и принципи, работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, извършва застъпничество за подобряване на благосъстоянието им и насърчава толерантността и недискриминацията, уважението към различията и културното многообразие.

Откритата изложбата има историческа стойност и може да бъде видяна в Градската градина  на постаментите на Столична община.

#Българският младежки Червен кръст

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници