Станишев предупреди президента да не изпълнява поръчки на ГЕРБ

Станишев предупреди президента да не изпълнява поръчки на ГЕРБ
Въпросът към гражданите на референдума трябва да отразява волята на стотици хиляди българи, подписали се в подписката, заяви Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев да не изпълнява поръчка на правителството, предупреди лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Предупреждаваме го да не влиза в тази политическа игра, след като Народното събрание през април тази година излезе с решение по въпроса за АЕЦ „Белене“, каза Станишев, цитиран от БГНЕС.

„Отидохме на консултации при президента съвсем добронамерено, защото той изрази подкрепа преди това за организиране на референдума. Но не мога да приема позицията му въпросът на референдума да бъде изпразнен от реално съдържание“, категоричен бе червеният лидер.

Въпросът към гражданите на референдума трябва да отразява волята на стотици хиляди българи, подписали се в подписката, уточни той.

„Призоваваме г-н Плевнелиев да не се превръща в подизпълнител на партията ГЕРБ и правителството. А от ГЕРБ да не предизвикват гнева на хората с екстравагантни идеи и да се опитват как да няма референдум“, добави Станишев.

„Отказваме на Бойко Борисов ролята да бъде и Конституционен съд, защото напоследък взе да се изказва и по юридически въпроси“, включи се по темата и депутатът Янаки Стоилов.

Той говори за продължаващите опити за блокиране на първия демократичен референдум от страната на управляващите.

#Конституционен съд #премиер #Бойко Борисов #ГЕРБ #референдум #АЕЦ „Белене“ #Янаки Стоилов #БСП #Сергей Станишев #президент #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино