Млади поп-фолк певици заработват по 100 бона месечно от хонорари, Преслава - над 200

Млади поп-фолк певици заработват по 100 бона месечно от хонорари, Преслава - над 200
A A+ A++ A

Космически хонорари от по над 100 хиляди лева на месец заработват родните чалгаджийки в разгара на лятото, показва проверка. Младите попълнения в родния попфолк са най-слушаните в момента, като участията им варират по 25-31 пъти на месец. Старите имена в бранша ги доближават по ангажираност, но заради по-високите хонорари с лекота изкарват двойно повече пари.

Фолкпевицата Лидия например е истински рекордьор - за юли тя е ангажирана за нечовешките 31 участия, или средно по едно на ден без почивка. Блондинката от Бургас все пак ще има дни, в които няма да работи, но това ще е за сметка на двойни изяви - така например миналата седмица Лидия е пяла в една и съща нощ първо в заведение в Созопол, а след това е извила глас в дискотека в Приморско. От този понеделник - 18 юли, до последния ден на месеца фолкдивата има ангажименти абсолютно всички дни и нощи, което незнайно как ще се отрази на здравето й.

Друга млада надежда - Данна (на снимката), впечатлява с 22 участия през юли, като отново някои вечери ще се изявява на две места.

Малко по-слабо натоварена е Ариа, която нашумя с връзката си с футболиста на националния отбор и ЦСКА-София Георги Йомов. Сексапилната певица може да се похвали с едва 15-ина участия, но и тези изяви ще й донесат солидни финансови постъпления.

Младата гвардия на попфолка най-често се разписва за между три и пет хиляди лева на изява в нощно заведение, като някои понатрупали повече популярност си позволяват да вдигнат хонорара с още хилядарка или две. Така хипотетичните изчисления показват, че младите изпълнители изкарват 100-150 хиляди лева на месец, пресмятат наум чалга фенове. Дори при разделянето на сумите с продуцентите и плащането на данъците за изпълнителите остават суми, с които много малка част от българите може да се похвали като доход.

От "старите кучета" Преслава изпъква с 25 участия този месец, като при нейния хонорар от 9000 лева изработената сума за месец надвишава 200 хиляди лева, сочат грубите сметки.

В общата калкулация на изкараните пари не влизат частните партита - най-често сватби и рождени дни, които традиционно не се обявяват, като там певиците пеят за двоен хонорар. Големият бонус от такива участия са бакшишите, които трудно могат да бъдат декларирани пред държавата. Изпълнителки разказват, че много често бакшишите са доста повече от договорения хонорар за 2-3 часа пеене на личния празник, пише "България днес".

#чалга #поп-фолк #хонорари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино

Анкета

Какъв е предпочитаният ви начин за придвижване до работа?