Северна Корея: Ядрената програма е отговор на „черния списък“ на САЩ

Северна Корея: Ядрената програма е отговор на „черния списък“ на САЩ
A A+ A++ A

Северна Корея призова Съвета за сигурност на ООН да разгледа защо САЩ продължават да държат Пхенян в своя списък с цели за евентуален превантивен удар, като по този начин принуждават страната да разработва ядрено оръжие.

САЩ принуждава Сееврна Корея да разработва ядрено оръжие, тъй като Пхенян все още е в американския списък за евентуален превантивен удар, заявиха от корейската държава.

По време на поредното заседание по ядрено разоръжаване в Първи комитет на Общото събрание на ООН постоянният представител на Пхенян Ли Дон Ил призова Съвета за сигурност да разгледа причините, поради които САЩ продължават да държат Пхенян в своя списък, информират РИА „Новости“ и БГНЕС.

„САЩ продължават да държат Северна Корея в списъка си с цели за превантивен удар. Съветът за сигурност трябва да разгледа това като приоритетен въпрос“, заяви Ли Дон Ил.

„Ядрената програма на Северна Корея е отговор на враждебната политика на САЩ и ако в Южна Корея не бе разположено американско ядрено оръжие, този проблем никога не би възникнал“, подчерта севернокорейският дипломат.

#САЩ #ядрена програма #списък #Северна Корея #Съвет за сигурност на ООН #ООН #Пхенян #Общо събрание на ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници